Токуда е болницата на богатите в “Стъклен дом”


Публикувано на: 04.04.2012 г.
В категория: Кино имоти

с.tokudabolnica.bg

Няколко от най-модерните столични болници са били локации за различни сцени в един от най-обичаните български сериали "Стъклен дом". Според мениджърът по локациите на сериала Ива Петкова именно снимките в болници се оказват едни от най-атрактивните за всички, тъй като това действа и като терапия за някои от пациентите. По думите на Петкова, пациентите с охота посрещат любимите си актьори от екрана, снимат се с тях, получават и автографи.

Разбира се, екипите стриктно спазват предварително уговорените часове за снимки. Обикновено помещенията, които им се предоставят са отделени коридори или цели етажи, за да не се спира работата на докторите. Едно от условията за всички места е да се спазва точното време, за да не се пречи на работата. "Понякога се случва да използваме и последните си минути за снимки, но винаги успяваме", допълва тя. Кадрите, в които Камен Касабов, героят на Калин Врачански, е в кома и цялото семейство му идва на гости са от болница "Токуда".

 

 

 По принцип помещенията се затварят, но винаги има достъп за персонала. Разбира се, когато толкова много звезди са на едно място, няма как да не се разчуе. Затова по време на снимките се случва зад камерите да надничат пациенти и хора, които са отишли на свиждане на свои близки. "За всички е много интересно, хората се впечатляват", обяснява пред 24 часа локейшън менъджърът. Досега не се е случвало лекарите в сериала наистина да са част от персонала.

Ролите се изпълняват от професионални актьори. Обаче истинските доктори им дават ценни съвети например как протичат разговорите с пациенти. Освен това винаги им предоставят и личните си вещи - престилки, слушалки, въпреки че екипът си има и свой реквизит, допълва Ива Петкова. Екипът снима и в болниците "Вита", където лежи Тодор, който е пребит от Дани, героя на Бойко Кръстанов, заради етнически скандал. В болница "Лозенец" са сцените с Чарли, героя на Асен Блатечки, когато е с обездвижени крайници.
24chasa.bgАбонирай се за новите статии

Научи истината за пазара на недвижими имоти!

Разбери кое е най-важното, ако имаш или търсиш кредит!

Поля Христова /управител на Тенкомс ЕООД и сайта Сделки с имоти/, като част от екипа на „Кредит Навигатор“ ООД /официално регистрирано в БНБ като кредитен посредник под № BCI0004, съгласно чл.51 от ЗКНИП/, работи с:

  • Сибанк
  • Обединена Българска Банка
  • Експресбанк
  • Пощенска банка
  • Банка ДСК
  • Първа Инвестиционна Банка
  • Райфайзен банк
  • Уникредит булбанк