Затвориха пътен участък заради мащабна сцена от “Под прикритие”


Публикувано на: 02.04.2012 г.
В категория: Кино имоти

с. manager.bg

В участъка между Горна Малина и Априлци е заснета една от най-мащабните сцени в последния епизод на втория сезон на кримисериала "Под прикритие". Откриването на подходящата локация за тази сцена е истинско премеждие за екипа. Пътят трябва да е прав, а след това да се разклонява на две, както и да е удобно да го снимат отгоре с хеликоптер.

"Трябваше да блокираме пътя между две населени места, имахме страхотна подкрепа. В един момент дори изрязахме обозначителните табели, а после ги върнахме", разказва мениджъра по локациите Антон Каракутев. Заради натрупалия сняг в деня на снимките от Столичния инспекторат изпращат снегорин да им направи коридор, по който да се движат колите.

 В сцените се включват истински барети, но само при едно условие - да са на немного далечно разстояние от поделението си във Враня, за да реагират бързо при тревога. И макар, че в заснетата сцена конвоят с охраната на Джаро се движи само по един път, всъщност снимките само започват при Горна Малина, но се прехвърлят на пътя за Бистрица, което не се вижда в сериала.

Друго, което зрителят трудно може да открие, е, че Главната дирекция за борба с организираната престъпност, където се правят кадрите с хората на комисар Попов (Владимир Пенев), всъщност е обикновена къща. Тя е наета от продуцентите и се намира не на бул. "Цариградско шосе", където в действителност е ГДБОП, а на ул. "Шипка".

Точно там, но на друг етаж е и апартаментът на главния герой Мартин (Ивайло Захариев). Екипът на сериала може да се похвали също, че е работил в най-голямата зала в Съдебната палата, където бе заснет процесът срещу Джаро. Той пък изпревари със седмици първото дело на истинския спецнаказателен съд.

24chasa.bgАбонирай се за новите статии

Научи истината за пазара на недвижими имоти!

Разбери кое е най-важното, ако имаш или търсиш кредит!

Поля Христова /управител на Тенкомс ЕООД и сайта Сделки с имоти/, като част от екипа на „Кредит Навигатор“ ООД /официално регистрирано в БНБ като кредитен посредник под № BCI0004, съгласно чл.51 от ЗКНИП/, работи с:

  • Сибанк
  • Обединена Българска Банка
  • Експресбанк
  • Пощенска банка
  • Банка ДСК
  • Първа Инвестиционна Банка
  • Райфайзен банк
  • Уникредит булбанк